Güncel

HDP'inin Esenturt'ta yapacağı açıklamaya polis müdahale etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve yerlerine kayyum atanan belediye başkanların Esenyurt Meydanı’nda yapmak istediği açıklamaya müdahale etti.

15 Ekim 2019 Saat: 21:42
HDP'inin Esenturt'ta yapacağı açıklamaya polis müdahale etti
HDP'inin Esenturt'ta yapacağı açıklamaya polis müdahale etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve yerlerine kayyum atanan belediye başkanların Esenyurt Meydanı’nda yapmak istediği açıklamaya müdahale etti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit’in yanı sıra İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanarak görevlerinden alınan Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerinin eş başkanları Esenyurt Meydanı’nda halk ile bir araya gelerek açıklama yapmak istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit'in yanı sıra İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanarak görevlerinden alınan Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerinin Eşbaşkanları Esenyurt Meydanı'nda halk ile bir araya gelmesi polislerce engellendi.

HDP Esenyurt İlçe Örgütü’ne Esenyurt Kaymakamlığı tarafından "Meydan'da açıklama, eylem ve etkinlik yapılması yasaklanmıştır" diye tebligat yapıldı. Bunun üzerine meydanın giriş ve çıkışını, HDP Esenyurt İlçe Örgütü'nü ve çevresini zırhlı araçlarla erkenden kapatan polis açıklama için toplanan kitleye plastik mermi ve biber gazlı müdahalede bulundu. 2 kişi gözaltına alındı.

Müdahale sonrası meydana gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli buradan ilçe örgütüne kadar yürüdü. Temelli'ye partisinin İstanbul İl Eş başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, çok sayıda milletvekili, yerlerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Parti Meclisi üyeleri ve çok sayıda il ve ilçe yöneticisi eşlik etti.

İlçe binasın önünde yurttaşlara seslenen Temelli, yapılmak istenen açıklamanın engellemesine ve yaşanan müdahaleye tepki gösterdi. Halkla bir araya gelmek için Esenyurt’a geldiklerini ifade eden Temelli, “Ama görüyorsunuz bütün her tarafı abluka altına almışlar. Bugün birçok belediye Eş başkanlarımız gözaltına alındı. Erciş ve Nusaybin belediye eşbaşkanlarımız ve meclis üyelerimiz gözaltına alındı. Neden gözaltına alındı? 'Savaşa hayır' dedikleri için gözaltına alındılar. Oysa barışı savunmamız gerekiyor. Barışın mücadelesini vermemiz gerekiyor.Maalesef bugün bu koşullarda açıklamamızı yaptık. Ama bu utanç bizim değil, bu utancı bu ülkeye dayatan bu iktidarındır. Bu ülkeyi bu utançtan kurtarmanın yolu bu iktidardan kurtulmaktan geçiyor. Korkuyorlar, kaygılılar, iktidardan gidiyorlar. En kısa zamanda nasıl ki kayyumları süpürdük, bu iktidarı da süpürüp atacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.  Bir an önce demokrasi ittifakında buluşalım; bir an önce faşizme karşı omuz omuza verelim. Barış mücadelesini iktidara taşıyalım. ”dedi.

Temelli’nin konuşması ardından kitle dağıldı.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız