Güncel

Hükümet grevi yasakladı...Metal işçileri: "Biz senin yasağını tanımıyoruz"

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın grev kararı Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı. Sendika yasak kararını tanımayacaklarını belirterek, 2 Şubat'ta greve çıkacaklarını açıkladı.

26 Ocak 2018 Saat: 11:17
Hükümet grevi yasakladı...Metal işçileri: "Biz senin yasağını tanımıyoruz"
Hükümet grevi yasakladı...Metal işçileri: "Biz senin yasağını tanımıyoruz"

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın grev kararı Bakanlar Kurulu kararıyla “milli güvenliği bozucu nitelikte” olduğu gerekçesiyle yasaklandı. Birleşik Metal-İş Sendikası yasak kararını tanımayacaklarını belirterek, 2 Şubat'ta greve çıkacaklarını açıkladı.

Metal işkolunda Türk Metal ve Çelik-İş’in Afrin savaşı nedeniyle gervleri askıya aldığını açıklamış, Birleşik Metal-İş’in ise grev kararının devam ettiğini duyurmuştu. Bu açıklamsının ardından, Bakanlar Kurulu tarafından grev yasaklandı. Birleşik Metal-İş “Yasağı tanımıyoruz, 2 Şubat’ta grevdeyiz” dedi

Metal işkolunda 1 Eylül 2017 itibariyle başlayan toplusözleşme görüşmelerinin, patronlar sendikası MESS’in 3 yıllık sözleşme ve yüzde 3,2’lik zam teklifi sonucunda tıkanmasıyla DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş ve Türk-İş’e bağlı Türk Metal ve Hak-İş’e bağlı Çelik-İş 2 Şubat’ta greve gitme kararı almış ancak Afrin savaşı sonrasında Türk Metal ile Çelik-İş grevi askıya aldığını duyurmuştu. Birleşik Metal-İş ise grev ısrarını sürdürmüştü.

Metal grevine bir haftalık bir süre kalmışken Bakanlar Kurulu’ndan yasaklama adımı geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/11225 sayılı karar ile metal grevi, “milli güvenliği bozucu nitelikte” olduğu bahanesiyle 60 gün süreyle yasaklandı.

Birleşik Metal-İş ise grev kararına ilk tepkisini sosyal medya kanallarından verdi. Sendika, yaptığı açıklamada grev yasağını tanımadıklarını ve 2 Şubat’ta grevde olacaklarını açıkladı.

BİRLESİK METAL-İŞ@BirlesikMetal

Işçi ve emek düşmanı hükümet Metal işçilerinin grevini gene yasakladı. 

Biz senin yasağını tanımıyoruz ve

Eyyyy Hükümet!

"Kendin çalar kendin oynarsın"
Biz senin yasağını tanımıyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız