Siyaset

İstanbul'un 10 ayrı noktasında 'İrademe dokunma' etkinliği

HDP, vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına karşı İstanbul'un 10 ayrı noktasında sokaklara çıktı.

16 Mayıs 2016 Saat: 01:10
İstanbul'un 10 ayrı noktasında 'İrademe dokunma' etkinliği
İstanbul'un 10 ayrı noktasında 'İrademe dokunma' etkinliği

Halkların Demokratik Partisi (HDP), HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı eş zamanlı olarak İstanbul'un 10 ayrı noktasında “İrademe dokunma” diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.  

HDP Zeytinburnu, Bayrampaşa, Esenler ve Fatih ilçe örgütleri de bu kapsamda Aksaray Meydanı’nda bir araya gelerek ‘vekilime, irademe dokunma’ dedi.

Burada konuşan HDP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Çelik, HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili çıkararak AKP’nin tek başına iktidar olma ve Anayasa’yı değiştirme hayalini ortadan kaldırdığını ve AKP’nin bu nedenle darbe yaptığını söyledi.  Bölge illerinde savaşın şiddetlendirildiğini, ülkenin batısında da hak hukuk tanınmadığını dile getiren Çelik, “MHP tümüyle bu politikaların kurumsal eklentisi haline gelmiştir. CHP ise AKP’nin iki partili parlamento hedefine kapılmanın ucuz hayalleriyle yine bu demokrasi karşıtı blokta yer almış görünmektedir“ dedi.

HDP’nin mecliste pek çok farklı kesimi eşit bir şekilde temsil ettiğini söyleyen Çelik, "HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının  kaldırılması demokratik siyaset kanallarının tıkanmasıdır. Bizler bu süreci durduracak her türlü etkili mücadeleyi sürdüreceğiz ve direneceğiz” diye konuştu. Çelik bu saldırıya karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da başta HDK bileşenleri olmak üzere  bütün demokrasi güçleriyle direnişlerini büyüterek sürdüreceklerini ifade etti.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş yaptığı konuşmada “Vekillerimiz şahsında hedeflenen 6 milyon oy almış partimizdir. 6 milyon insan hedef alınmıştır” diye konuştu. Erbaş, “Buradan duyarlı CHP’li milletvekillerine de çağrıda bulunuyorum. Bu suça ortak olmayın. Bu size de dokunacak. Gelin hayır diyelim” diye çağrıda bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız