Güncel

İzmir Barosu’nda yeniden Çağdaş Avukatlar Grubu dönemi...Başkan Özkan Yücel

İzmir Barosu’nun Olağan Genel Kurulu’nda Çağdaş Avukatlar Grubu baro seçimlerinin kazananını oldu ve grubun adayı Özkan Yücel baro başkanlığına seçildi.

21 Ekim 2018 Saat: 22:40
İzmir Barosu’nda yeniden Çağdaş Avukatlar Grubu dönemi...Başkan Özkan Yücel
İzmir Barosu’nda yeniden Çağdaş Avukatlar Grubu dönemi...Başkan Özkan Yücel

Mustafa Çetin başkanlığındaki mevcut Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ikinci olurken, diğer aday gruplar İzmir Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Yenilikçi Avukatlar Grubu şeklinde sıralandı.

Kayıtlı 9 bin avukatın oy kullanabildiği ve beş adayın yarıştığı seçimlerde zafere ulaşarak dört yıl sonra yönetimi yeniden alan Çağdaş Avukatlar Grubu Gündoğdu Marşı’nı okudu. İzmir Barosu seçiminin ardından İzmir Tabip Odası’nın ardından ulusalcı gruplar baro yönetimini de kaybetmiş oldu.
‘Asla bir efendiyi bir otorite kabul etmeyeceğiz’

Seçim sonuçları sonrasında basına açıklamada bulunan Av. Özkan Yücel, Türkiye’deki her türlü hukuka aykırılığın karşısında duracaklarını belirterek “Asla bir efendiyi bir otorite kabul etmeyeceğiz. Her türlü hak ihlalinde hem avukatın hem de yurttaşın yanında olacağız. Böyle bir İzmir Barosu yönetimi var. Kararlıyız. Seçim çalışmaları esnasında da söyledik; Türkiye’nin hukuk devletinin yeniden inşasına ilişkin bir sürece ihtiyacı var. Bu sürecin başkentini İzmir yapmaya kararlıyız. Bu süreç İzmir’den başlayacak. Hem avukat arkadaşlarımıza, hem meslektaşlarımıza hem de İzmir halkına söz veriyoruz” dedi.

Çağdaş Avukatlar Grubu’nun listesi

Seçimleri kazanan baro yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Av. Burcu Ece Güler, Av. Özgür Yılmazer, Av. Ali Deman Güler, Av. Sinan Balcılar, Av. Perihan Çağrışım Kayadelen, Av. Gamze Karaoğlu Adıgüzel, Av. Cansu Seçgin, Av. Afhan Topel, Av. Mehmet Baran Selanik ve Av. Hüseyin Yıldız.

https://www.youtube.com/watch?v=zHxOtgttMw8

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız