Güncel

Kadıköy’de Hasankeyf için etkinlik

Tarihi 12 bin yıl öncesine giden Hasankeyf’in sular altında kalmaması için İstanbul Kadıköy’de yapılan etkinlikte sanatçılar şarkı ve ezgiler söyledi.

20 Haziran 2019 Saat: 10:18
Kadıköy’de Hasankeyf için etkinlik
Kadıköy’de Hasankeyf için etkinlik

İSTANBUL- Tarihi 12 bin yıl öncesine giden Hasankeyf’in sular altında kalmaması için İstanbul Kadıköy’de yapılan etkinlikte sanatçılar şarkı ve ezgiler söyledi.

12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf’i, suları altında bırakması beklenen ve 50 yıllık ömre sahip olan Ilısu Barajı’nda su tutulacak olmasına karşı İstanbul Kadıköy’de eylem yapıldı. İstanbul Hasankeyf Koordinasyonu’nun çağrısıyla İskele meydaninda bir araya gelen çevre, doğa ve tarih savunucularına destek verdi. 

Saat 18.00’da başlayan eylemde yapılan açıklamada, “Bu dünyada inşaatı biten ve faaliyete geçmeyen baraj, nükleer santral ve başka projeler var. Oralarda da son ana kadar mücadele edilmiştir  ve kazanımlar elde edilmiştir. Hasankeyf özelinden yapmaya çalışılan doğa ve tarih katliamıdır. Gökova’dan Akkuyu’ya, Kaz dağlar’ından Artvin’e, Munzur’dan Hasankeyf’e kadar yaşamın, tarihin, insanlığın ve doğanın katili olan kapitalizm varlığını sürdürdürüyor” denildi.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) ile Çawa Çebu müzik grupları ezgi ve şarkılarıyla destek verdiği eylem uzun süre devam etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız