Kültür

Kumun Gecesi Belgeseli’nin galası 20 Ocak’ta

Yönetmen – sosyolog Ali Ergül’ün Silikozis hastalarının yaşadıklarını anlatan ‘Kumun Gecesi/Şeva Xîzê’ belgeselinin galası 20 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleşecek.

16 Ocak 2019 Saat: 00:46
Kumun Gecesi Belgeseli’nin galası 20 Ocak’ta
Kumun Gecesi Belgeseli’nin galası 20 Ocak’ta

Hak ihlallerine yönelik daha önce birçok belgesel çeken yönetmen – sosyolog Ali Ergül’ün Silikozis hastalarının yaşadıklarını anlatan ‘Kumun Gecesi/Şeva Xîzê’ belgeselinin galası 20 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleşecek.

Madenci hastalığı olarak bilinen ölümcül Silikozis hastalığı tekstil iş kolunda ilk kez Türkiye’de görüldü. 2004 yılında kot kumlama işçisi Kenan Temiz’in hayatını kaybetmesinden sonra en az 100 Silikozis hastası hayatını kaybetti. Yüzlerce hasta makinaya bağımlı yaşıyor. Hastalık kot kumlama işçileri ve dış teknisyenlerinde sıkça görülüyor. Mermer işçileri, liman/tersane işçileri ve inşaat işçilerinde silikozis görülüyor Bu hastalığın bir diğer adı ise‘Ciğerdeki kum’. Belgeselin galası DİSK/ Dev Yapı-İş, Disk- Limter-İş İSİG Meclisi ve Gazete Fersude’nin ev sahipliğinde 20 Ocak’ta Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kent Kültür ve Sanat Evi’nde saat 17.00’da gerçekleşecek.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız