Güncel

Lotus Kadın Soruyor: İlişkinde Güvende Misin?

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği 15-26 yaş döneminde romantik ilişkilerde yaşanan şiddete karşı ''Şiddetim OLMA, Sevgilim Ol!'' kampanyasıyla harekete geçti.

10 Mart 2018 Saat: 00:28
Lotus Kadın Soruyor: İlişkinde Güvende Misin?
Lotus Kadın Soruyor: İlişkinde Güvende Misin?

Şiddetsiz ilişki için şiddet tiplerini ve belirtilerini tanıyın ve yardım alın diyor.

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin sıkça yaşandığı kentlerden biri olan Kocaeli’de ''Şiddetim OLMA, Sevgilim Ol!'' kampanyası ile kız çocukları ve genç kadınların şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri hakkında farkındalığının artmasını amaçlıyor.

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği yöneticisi  Gülfer Kırbaş 2017'de öldürülen 409 kadından en az %9'ununerkek arkadaşları tarafından öldürüldüğünü, öldürülen bu kadınlardan 65'inin 15-25 yaş arasında olduğunu ve 9 cinayetin Kocaeli'de işlendiğini hatırlatıyor.* Sevgililiğin ''gizli,'' ''ayıp,'' ve ''saklanması gereken'' bir konu olarak görülmesi nedeniyle kız çocukları ve genç kadınların şiddetle karşılaştıklarında bunu paylaşmak ve yardım istemek konusunda çekimser kaldıklarını vurguluyor. Kırbaş, kız çocukları ve genç kadınların şiddeti fark edip mücadele mekanizmalarına erişebilirlerse şiddetin azalması ve yok edilmesinin mümkün olacağını belirtiyor.

Bu amaçla Lotus Derneği ''İlişkinde Güvende Misin?'' başlıklı bir anket ve bir kampanya videosu hazırladı. Dernek, 15 yaş üstü çocuk ve genç kadınları bu anketi cevaplayarak ilişkilerini şiddete karşı test etmeye ve farklı şiddet tiplerini ve şiddetin belirtilerini tanımaya çağırıyor.

Ankete https://lotuskadin.wordpress.com adresinden ulaşabilir, kampanya videosunu YouTube ve aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan bulabilirsiniz.

 

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği Hakkında: 2017 yılında kurulan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin sıkça yaşandığı kentlerden biri olan Kocaeli’de farkındalık ve dayanışma yaratma faaliyetleri yürütüyor. Her yaştan ve kesimden kadın sırf ‘kadın’ olmaktan dolayı yaşadığı sıkıntılarda ortaklaşıyor. Buradan hareketle Dernek olarak yerel düzeyde bu sorunları konuşmak, çözüm yolları aramak, üretmek ve kamuoyu yaratmak istiyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız