Güncel

Maçoğlu: Kayyumdan devraldığımız borçlar nedeniyle SGK borçlarını ödeyemiyoruz

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Tunceli İl Müdürlüğü tarafından belediyenin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz konulmasına ilişkin Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu basın toplantısı gerçekleştirdi.

15 Ocak 2020 Saat: 23:18
Maçoğlu: Kayyumdan devraldığımız borçlar nedeniyle SGK borçlarını ödeyemiyoruz
Maçoğlu: Kayyumdan devraldığımız borçlar nedeniyle SGK borçlarını ödeyemiyoruz

Başkan Maçoğlu, "Belediyemizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle 5.453.303,30 SGK prim borcu bulunmaktadır. Belediye şirketimizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne 31.12.2019 tarihi itibariyle 4.761.424,20 TL SGK prim borcu bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.Maçoğlu: "Kayyumdan devraldığımız borçlar nedeniyle SGK borçlarını ödeyemiyoruz'dedi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Belediyemiz Mayıs 2018 tarihinden itibaren SGK prim tutarları ödenmemektedir. Bu ödeme biz yönetime gelmeden önce de yapılmamaktaydı. Yönetime geldiğimizde kamuoyuyla da paylaştığımız gibi devrolan borçlardan kaynaklı SGK ödemesini gerçekleştirememekteyiz. Belediye Kanunu’nun 15. maddesine göre, ‘belediyelerin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı’ açık bir şekilde belirtilmiştir.

Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek belediyemizin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulduğu için belediyemiz personelinin maaşları ödenememiştir."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız