Ekonomi

​‘Mutfaklar yanıyor’ Anketi

Tüketici Birliği Federasyonu ve Tüketici Güvenliği Derneği tarafından gıda ve içecek fiyatlarının mutfağa nasıl yansıdığının tespiti amacıyla ‘Mutfaklar Yanıyor’ anketi yapıldı.

6 Mart 2016 Saat: 00:42
​‘Mutfaklar yanıyor’ Anketi
​‘Mutfaklar yanıyor’ Anketi

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER), yönetim kurulu üyesi Mustafa Dal, TÜİK’in açıkladığı gıda ve içecek fiyatlarının örtüşmediğini söyledi. Tüketici Birliği Federasyonu ve Tüketici Güvenliği Derneği tarafından gıda ve içecek fiyatlarının mutfağa nasıl yansıdığının tespiti amacıyla internet üzerinden ‘Mutfaklar Yanıyor’ kamuoyu araştırması yapıldığını açıkladı. 
TGDER’in linkinden yayınlanan ankette tüketicilere, ‘Gıda fiyatlarındaki artış TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının üzerinde mi? diye soruldu. Evet, hayır, fikrim yok şıklarının yer aldığı anketin sonuçlarının önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER), yönetim kurulu üyesi Mustafa Dal, anket ile gıda fiyatlarındaki artışa ilişkin olarak, tüketici algısının belirlenmesini amaçladıklarını bildirdi. 
TÜİK’in, 2016 yılı ocak ayı enflasyonunu yüzde 1,82, 2015 yılı ocak ayı enflasyonunu da yüzde 9,52 olarak açıkladığına değinen Dal, “Gıda ve içecek fiyatları ile mutfağa yansıyan artışlar örtüşmemektedir. Market ve pazar gözlemlerimiz, tüketicinin mutfak enflasyonunun yıllık yüzde 20-25 bandında olduğunu gösteriyor. Bugün açlık sınırı 1.447,20 TL., yoksulluk sınırı ise 4.714 TL. oldu” dedi. (Antalya Ekspres-Tülin Korkutelmalıoğlu/ÖZEL HABER )

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız