Siyaset

ÖDP, 'Geri Dönüş Anlaşması'nı insanlık dışı buldu

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İzmir İl ve Dikili İlçe Örgütleri, AB ile yapılan Geri Dönüş Anlaşması'nı protesto etti.

11 Nisan 2016 Saat: 11:56
ÖDP, 'Geri Dönüş Anlaşması'nı insanlık dışı buldu
ÖDP, 'Geri Dönüş Anlaşması'nı insanlık dışı buldu

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İzmir İl ve Dikili İlçe Örgütleri, Dikili'de düzenledikleri  basın toplantısında 20 Mart'tan sonra Yunan adalarına geçen mültecilerin AB ile yapılan Geri Dönüş Anlaşması'yla Türkiye iade edilmesini protesto etti.

Dikili Atatürk Meydanı'nda toplanan ÖDP İzmir İl Başkanı İsmail Hakkı Ortaköy, ÖDP Dikili İlçe Başkanı İbrahim Arslan ve ÖDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Göç ve Mülteciler Komisyon Sözcüsü Onur Kılıç'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, "Mültecilerin geri dönüş anlaşması iptal edilsin, Mültecilere ve insanlığa sahip çıkalım" yazılı pankart açtı.

ÖDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Göç ve Mülteciler Komisyon Sözcüsü Onur Kılıç yaptığı konuşmada, "AB ile imzalanan 'Geri Dönüş Anlaşması'nın' uygulamaya konulmasının ardından, Yunanistan'da bekletilen Suriye'li göçmenler zorla ülkemize gönderilmeye başlandı. Geri Dönüş Anlaşması, mültecilerin yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak için değil, Avrupa ülkelerinin sınırlarını mültecilere kapatmak için yürürlüğe konulmuştur. AKP, AB ile yürüttüğü pazarlık sonucunda 3 milyon euro karşılığında mültecilerin geri gönderilmesini kabul etti. Bu anlaşma ile Türkiye, mülteciler için bir cezaevine dönüştürülerek, Avrupa sınırına duvar örülmektedir. İnsana, insanlığa dair tüm değerler bir ayak altına alınıyor. Bu utanca seyirci kalmayalım, ortak olmayalım. Mültecilere, insanlığa sahip çıkalım" denildi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız