Güncel

ÖDP: Sorumlular hesap vermeli

Sayıştay’ın 2017 denetim raporlarında bazı kamu kurum ve kuruluşlarında usulsüzlük ve yolsuzlukların çıkması üzerine ÖDP Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

12 Kasım 2018 Saat: 10:40
ÖDP: Sorumlular hesap vermeli
ÖDP: Sorumlular hesap vermeli

Sayıştay’ın 2017 denetim raporlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ile İETT de dahil olmak üzere bazı kamu kurum ve kuruluşlarında usulsüzlük ve yolsuzlukların ortaya çıkması üzerine Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

BirGün'den Rıfat Kırcı'nın haberine göre, ÖDP’liler burada polis engeliyle karşılaştı. Polis, “Valiliğin kararına göre; İBB önünde basın açıklaması yapılamayacağını” gerekçe gösterdi. Kısa süreli tartışmanın ardından ÖDP’liler basın açıklamasını gerçekleştirdi. ÖDP İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler öne çıktı:

SAYIŞTAY’IN DENETİM YETKİSİ ELİNDEN ALINDI

“Yağmaya ve talana dayalı yönetim anlayışının sonucu olarak, kamu kaynakları yandaşlara dağıtılıp, İstanbul halkının cebindeki para peşkeş çekilmiştir. Kamu idare ve kurumlarını denetlemekle görevli olan Sayıştay, AKP döneminde devletin birçok kurumu gibi işlevsizleştirilmiştir. Sayıştay’ın hazırladığı birçok rapor sansüre uğratılarak denetim yetkisi elinden alınmıştır. 16 yıllık AKP iktidarı boyunca, yerel yönetimlerin işlevi değiştirilerek kamucu anlayış tasfiye edilmiş, yerel yönetimler yolsuzluk ve rant ile anılır olmuştur. Kamu kaynaklarının yağmalandığı ve talan edildiği bu anlayışa karşı, kamuculuk temelinde, katılımcı ve denetlenebilir bir yerel yönetim anlayışıyla mücadele edebiliriz. İktidarın sağladığı imkanlardan faydalanan yandaş şirketler, kamu kaynaklarını rant kapısı haline getirmişlerdir. Yandaşlar ceplerini şişirirken, Yeni Ekonomik Program ile krizin faturası emekçi halka kesilmektedir. Sayıştay raporlarına yansıyan yolsuzlukların hesabı verilmedir. İBB eski Başkanı Kadir Topbaş, İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve diğer birim ve kurumlarda bulunan yetkililer hakkında adli soruşturma derhal başlatılmalıdır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız