Güncel

Osmaniye Cezaevi’nde tutuklular 12 Kasım’dan beri açlık grevinde

Osmaniye 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde olan tutuklular, kötü muamele ve hak ihlallerine karşın 12 Kasım’dan bu yana açlık grevinde. Tutuklular hak ihlalleri son bulana kadar eylemlerini devam ettireceğini belirtti.

18 Kasım 2019 Saat: 23:01
Osmaniye Cezaevi’nde tutuklular 12 Kasım’dan beri açlık grevinde
Osmaniye Cezaevi’nde tutuklular 12 Kasım’dan beri açlık grevinde

Osmaniye 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde olan tutuklular, kötü muamele ve hak ihlallerine karşın 12 Kasım’dan bu yana açlık grevinde olduğu bildirdi. Tutuklular, hak ihlalleri devam etmesi takdir de ise açlık grevini sürdüreceklerini aileleri aracığıyla kamuoyuna duyurdu. Yasal olan haklarının ellerinden alındığını, ayakta sayım dayatmasına maruz kaldıklarını ve bunu kabul etmeyenlerin darp edilip haklarında disiplin soruşturmalarının açıldığını belirten tutuklular, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. 

‘KEYFİ UYGULAMALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ’ 
Mezapotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, Tutuklulardan Mehmet İpek ağabeyi Ömer İpek’le yaptığı görüşmede, üzerlerindeki baskıya dikkati çekti. İpek ağabeyi aracılığıyla şunları iletti: “Zorla ayakta sayım dayatıyorlar. Önce kamerayla sayım yapıyorlar. Daha sonra ise kamerasız gelip bizi darp ediyorlar. Hastaneye sevklerimizde kelepçeli muayene dayatılıp, darp ediliyoruz. Gazetelerimiz verilmiyor. Gardiyanlar aile fotoğraflarımıza bakıp, bize hakaret ediyorlar. Keyfi olarak disiplin cezaları veriliyor. Şuanda 3 ay görüş yasağı aldım. Bir arkadaşımızın kolu kırılmıştı. Hastaneye sevki yapılmadı. Keyfi uygulamalarla karşı karşıyayız. Açlık grevine başladık.” 
‘SON BULSUN’ 
İpek’in ağabeyi tutuklular gibi kendilerinin de haklarının ihlal edildiğini söyledi. Bir saat olan görüşün 45 dakika yapıldığını, yoğun aramalardan geçirildiklerini aktaran İpek, hak ihlallerine ilişkin savcılıkla yapmak istedikleri görüşme taleplerine yanıt verilmediğini belirtti. İpek, “Kürt olduğumuz için ikinci sınıf bir muamele görüyoruz. Bu uygulamaların son bulmasını istiyoruz” dedi. 
‘BİR YILLIK GÖRÜŞ YASAĞI VERİLDİ’ 
12 Kasım’da ağabeyi Mahmut Amaç’ı arayan tutuklu Adem Amaç, keyfi disiplin soruşturmaları açıldığını, kendisine bir yıllık kapalı ve açık görüş cezası verildiğini aktararak, “Bundan kaynaklı 12 Kasım’dan itibaren açlık grevine girdik. Bu hak ihlallerinin son bulmasını istiyoruz” dediği belirtildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız