Güncel

Real işçilerinin direnişi yayılıyor

Real Market işçileri, hileli iflasa, haklarının gasp edilmesine Kozyatağı ve Güneşli, Ankara, Kocaeli, Gebze, Konya, Kayseri ve Adana’da Metro, Beğendik önünde eylemlerine devam ediyor.

11 Ekim 2017 Saat: 21:40
Real işçilerinin direnişi yayılıyor
Real işçilerinin direnişi yayılıyor

Real Market işçileri, hileli iflasa, haklarının gasp edilmesine, sarı sendikacılığa karşı İstanbul’da Kozyatağı ve Güneşli, Ankara, Kocaeli, Gebze, Konya, Kayseri ve Adana’da Metro, Beğendik mağazaları önünde eylemlerine devam ediyor.

İşçiler, “İşçi haklarını gasp edenlerle, hileli iflasa ortak olma Metro ve Beğendik’ten alışveriş yapma” yazan stickerları mağazaların bulunduğu yerleşim alanlarına yapıştırarak bölge halkını desteğe ve bu marketlerden alışveriş yapmamaya çağırıyor.

Real Market işçileri, yaptıkları açıklamada İstanbul’da Güneşli ve Kozyatağı’nda, Ankara’da Etlik’te ve Adana’da yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgiler verirken, haklarından Beğendik ile birlikte Metro Market’in de sorumlu olduğunun altını çizdi.

Real işçileri, “Haklarımızı alıncaya kadar mücadelemize sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. Yaşasın, hileli iflasa, haklarımızın gasp edilmesine, sarı sendikacılığa karşı mücadelemiz! İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Ne olmuştu? 

Hipermarket tekeli Metro Group’un Türkiye’deki Real Hipermarket mağazaları 2014 yılında Beğendik’e satıldı.

Market zincirinin 6’sı İstanbul’da, 4’ü Ankara’da, 1’er tane İzmit, Konya ve Antalya’da olmak üzere toplam 12 mağazası bulunuyordu. Real Hipermarketler mağazalarında çalışan personel sayısı ise 1.720’ydi.

Beğendik Mağaza İşletmeleri San. Tic. A.Ş. borçlarından dolayı iflas erteleme istedi. 46 mağazası bulunan Beğendik ve 12 mağazası bulunan Real için iflas erteleme başvurusu Nisan 2016’da yapıldı. Mahkeme tedbir kararı verdi. Tedbir kararı ile birlikte şirketlere kayyum ataması yapıldı. İflas erteleme sonrası Beğendik, bünyesinde yer alan Real Hipermarketleri kapatma kararı aldı. 27 Temmuz 2017 tarihinde Real Hipermarketlerde çalışan işçiler işsiz kaldı, kıdem tazminatları ödenmedi.

İşçiler seslerini duyurmak ve haklarını için ülkenin dört bir tarafında eylem yapıyor, Metro ve Beğendik mağazaları önünde direniyorlar. Nakliyat-İş Sendikası’nın verdiği desteğe teşekkür ediyorlar.

 kaynaK:Sendika.Org

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız