Güncel

‘Saldırılar karşılıksız kalmayacak’

YPG sözcüsü, Afrin operasyonunda Türkiye uçaklarının bombardımanlarına devam ettiğini ve saldırıların karşılıksız kalmayacağını ifade etti.

21 Ocak 2018 Saat: 02:31
‘Saldırılar karşılıksız kalmayacak’
‘Saldırılar karşılıksız kalmayacak’

TSK uçakları tarafından Afrin’de YPG mevzilerinin de bombalandığını belirten YPG sözcüsü Rojhat Roj, şunları söyledi:

“TSK uçakları Afrin bölgesinde 100 yere bombardıman yaptı. Türkiye’nin savaş uçakları Suriye içerisinde Afrin’deki YPG/ YPJ mevzilerini de vurdu. Fakat askeri yerlerde can kaybı yok. Afrin merkeze yakın yerlerde bombardıman oldu. Türkiye ve ÖSO güçleri Bilbile bölgesinden Afrin’e girmek istediler ancak YPG güçlerimiz izin vermedi. Çatışmalar sürüyor. ÖSO ve Türk askerinden kayıpları hakkında bilgimiz yok. Bu yapılan saldırılar karşılıksız kalmayacak. Uçakların bombardımanı devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre 56 savaş uçağı bombardımanda yer aldı.”

‘Sivil yerleşim yerleri vuruldu’ iddiası

Roj, uçakların bombardımanı sonucunda 7 sivilin yaralandığını öne sürerek, sivillerden 3’ünün durumunun ağır olduğunu söyledi. Roj, TSK’ya ait savaş uçaklarının sivil yerleşim yerlerini de bombaladığını iddia etti.

Yeni açıklama

YPG sözcülerinden Birusk Haseke ise gecenin ilerleyen saatlerinde Reuters’a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bombardımanı sırasında altı sivilin, bir YPG, iki YPJ üyesinin hayatını kaybettiğini söyledi. Buna göre 13 sivil de yaralandı.

‘Rusya da suç ortağı’

“Küresel güçlerin, esas olarak da Rusya’nın onayı olmadan Türkiye’nin Afrin hava sahasını kullanarak sivillere saldıramayacağını biliyoruz” denilen açıklamada, “Bu yüzden Rusya’yı da Türkiye kadar sorumlu tutuyoruz ve Rusya’nın Türkiye’nin suç ortağı olduğunu vurguluyoruz” denildi.

Türkiye ve Rusya arasındaki görüşmelerin ardından Rus askerleri Afrin’den çekilmiş, Türkiye’nin hava saldırısı için de Rusya’dan onay aldığı öne sürülmüştü.

Rusya tarafından yapılan açıklamadaysa harekata ABD’nin tutumunun sebep olduğu öne sürüldü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız