Güncel

Sarıyer’in felsefeci çocukları sertifika aldı

Sarıyer Belediyesi ve Felsefeciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi’ ne katılan 35 öğrenci 6 hafta süren eğitim sonrasında sertifikalarını aldı.

23 Aralık 2017 Saat: 16:20
Sarıyer’in felsefeci çocukları sertifika aldı
Sarıyer’in felsefeci çocukları sertifika aldı

Çocuklara yaşam hakkındaki soruları eğlenceli, güvenli ve demokratik bir ortamda tartışma fırsatı veren ‘Çocuk Felsefe Atölyesi’ Sarıyerli çocukları bir araya getirdi. Düşünme becerilerini geliştirme, farklı bakış açılarıyla bakabilme, keşfetme, yorumlama, dinleme ve saygı duyma gibi kavramların gelişmesini amaçlayan atölye sonunda öğrencilere sertifika verildi.  Ailelerinin de katıldığı törende hazır bulunan çocuklar sertifikalarını Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve  Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık’ın elinden aldı. 

Atölyede neler yapıldı? 

Her hafta farklı bir konunun ele alındığı atölyede,  ‘Yaşam-Sevgi, İyi-Kötü, Eşitlik-Adalet, Özgürlük-Sorumluluk, Dostluk-Mutluluk’ gibi temalarda aktiviteler ve felsefi tartışmalar yapıldı.  Çocukların günlük hayatın parçası olan ve somut bir şekilde tecrübe ettikleri hayvan hakları, çevrecilik, cesaret gibi konuların da işlendiği atölye felsefi donanıma sahip eğitimciler tarafından gerçekleştirildi. 

Çocuklara faydaları 

Çocukların ezberle öğrenen mekanik bireyler olmalarını engelleyen felsefe programları; dinleme, iyi soru sorabilme, itiraz geliştirebilme, mantık hatalarını tanıyabilme, varsayımları belirleyebilme gibi üst seviye kabiliyetlerin gelişmesini sağlarken, erken yaşta eleştirel düşünce alışkanlıklarının gelişimini destekler.

 







Kaynak: istanbulses / Sarıyer

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız