Güncel

Sosyal medya operasyonlarında gözaltına alınan 186 kişiden 24'ü tutuklandı

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan 186 kişiden 24'ü tutuklandı. Paylaşımları nedeniyle son olarak Ankara'da 10, Mardin'de 8 kişi gözaltına alındı.

16 Ekim 2019 Saat: 12:46
Sosyal medya operasyonlarında gözaltına alınan 186 kişiden 24'ü tutuklandı
Sosyal medya operasyonlarında gözaltına alınan 186 kişiden 24'ü tutuklandı

Fırat'ın doğusuna yönelik askeri operasyon sürecinde sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan 186 kişiden 24'ü tutuklandı.

AA'nın haberine göre, gözaltıların gerekçesi sosyal medyadada "harekat hakkında kara propaganda yapmak", "terör örgütü propagandası yapmak" olarak açıklandı.

Haberde, 839 kişinin sosyal medya hesaplarından "suç içerikli" paylaşımlarda bulunduğu belirtildi. Harekatın başladığı 9 Ekim'den bugüne kadar yapılan yapılan operasyonlarda 186 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen kişilerden 24'ü tutuklanırken, 40'ı adli kontrol şartıyla olmak üzere 78 kişi serbest bırakıldı. Diğer kişilerle ilgili adli işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

ANKARA'DA 10, MARDİN'DE 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan bu sabah yürütülen operasyonlarla Ankara'da 10, Mardin'de 8 kişi sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

Ankara'da 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 10'u gözaltına alındı ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Mardin'de de sosyal medya paylaşımlarından dolayı Nusaybin, Artuklu, Kızıltepe, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Evrensel

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız