Güncel

Sosyal medya paylaşımlarından yargılanan öğretmene beraat

Sosyal medya paylaşımlarından yargılanan öğretmen Ferah balcı beraat etti.

10 Haziran 2016 Saat: 01:51
Sosyal medya paylaşımlarından yargılanan öğretmene beraat
Sosyal medya paylaşımlarından yargılanan öğretmene beraat

Facebook paylaşımı nedeniyle hakkında dava açılan Eğitim Sen üyesi  Ferah Balcı, Salihli Adliyesi’nde bugün görülen duruşmada beraat etti. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, İzmir KESK yetkilileri, Eğitim Sen Manisa, Alaşehir ve Turgutlu temsilcilikleri ile sendika üyeleri  duruşmaya katılarak Ferah Balcı’ya destek verdi.

Eğitim Sen Salihli İlçe Yönetimi Hukuk Sekreteri Ferah Balcı sosyal medya paylaşımlarından dolayı 'terör propagandası' iddiası ile yargılandı. İlk duruşmada Ferah Balcı için beraat kararı verilirken duruşmayı KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da takip etti.

Salihli Meslek Yüksek Okulunda öğretmen olan Balcı, ayrıca başka bir okula sürgün edildi. Başka bir köye sürgün edilen Balcı bu karara da itiraz edeceklerini söyledi.

Balcı taciz iddiası ile ilgili soruşturma alan bir öğretmenin bu ülkede barışı savunan öğretmenden daha ağır bir yargılama süreci geçirmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu dosya kapsamında 85 öğrencimin ifadesi alındı. Onlara derslerde ve paylaşımlarımda terör propagandası yapıp yapmadığım, kitap önerip önermedigim soruldu ve ögrencilerim böyle bir şey olmadığını belirtti. İşin en üzücü taraflarından biri de aynı okulda görev yapan bir edebiyat öğretmeni için kız öğrencilerine yönelik taciz iddiası var ve aynı kişi için evinin 100 metre ilerisine sürgün kararı verildi. Benim için gelen müfettişler soruşturma kapsamında 85 öğrencimle görüşürken o öğretmen için bazı kız öğrencilerin ifadesi bile alınmadı" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız