Güncel

Sosyalistlerin acı kaybı: Burhan Yaman son yolculuğuna uğurlandı

Devrimci kimliği ile tanınan, sol kamuoyunun da yakından tanıdığı ve yurtdışında yaşamak zorunda bırakılan Burhan Yaman, yakalandığı hastalık nedeniyle İsviçre’de yaşama veda etti.

15 Şubat 2019 Saat: 00:06
Sosyalistlerin acı kaybı: Burhan Yaman son yolculuğuna uğurlandı
Sosyalistlerin acı kaybı: Burhan Yaman son yolculuğuna uğurlandı

Yaşamı boyunca emek, barış ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olan sosyalist kimliği ile tanınan Burhan Yaman 10 Şubat 2019 akşamı İsviçre'de yaşamını yitirdi. Yaman 04 Şubat Perşembe(bugün) Fridhof schwandenholz’da sonsuzluğa uğurlandı. 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gözlük, yazı ve yakın çekim

Yaman, 1970'lerde katıldığı mücadele saflarını son nefesine kadar terk etmeyenlerdendi. 12 Eylül darbesi öncesi Mersin/ Tarsus bölgesi DİSK/Tekstil sendikasında örgütlenme mücadelesi de yürüten Burhan Yaman, defalarca karşı karşıya kaldığı saldırı, gözaltı ve tutuklanmanın ardından yaşamına İsviçre'de sürgünde devam etmek zorunda kalmıştı.

İsviçre'de de bir emekçi olarak yaşamını devam ettiren Burhan Yaman, ülkemizdeki demokrasi, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinden de hiç kopmamıştı. Yaşamını sürdürdüğü İsviçre'de özellikle sol, sosyalist, demokrat ve yurtseverlerin ortak mücadelesi için emek veren biriydi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava, su ve yakın çekim

Mücadele arkadaşları  Yaman'ın ardından paylaştıkları taziye mesajlarında, “Bir devrim emekçisini daha sürgünde uğurlamanın hüznünü ama böyle yoldaşlarımız olmasının da onurunu yaşıyoruz.”dediler.

TAMER ARDA'NIN VURULMA ANININ TANIĞI

Burhan Yaman, 06 haziran 1981 yılında İstanbul Sefaköy’de çatışmada öldü diye lanse edilen ancak silahsız olduğu halde taranarak katledilen Tamer Arda’nın vurulma anının tanıklarındandı. Arda, önce yaralanmış ve sonrada çok sayıda kurşunla Boran’ın evinin önünde taranarak ölüdürülmüştü.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız