Güncel

Tozkoparan’ın efsanesi Doğan yaşamını yitirdi...Onurlu bir yaşam öyküsü

Doğan Albayrak, 1970’li yıllardan buyana sosyalist mücadelenin içinde olan, özelikle Tozkoparan bölgesinde devrimci düşüncelerin yayılmasına öncülük eden isimlerden biriydi.

7 Temmuz 2018 Saat: 08:56
Tozkoparan’ın efsanesi Doğan yaşamını yitirdi...Onurlu bir yaşam öyküsü
Tozkoparan’ın efsanesi Doğan yaşamını yitirdi...Onurlu bir yaşam öyküsü

Bakırköy-Tozkoparan bölgesinde solun efsane isimlerinden olan Doğan Albayrak (Münüklü) geçirdiği kalp ameliyatı sonrası kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Albayrak, Tozkoparan bölgesinin  en eski ve yerleşik ailesinden biriydi ve çok geniş bir kesim tarafından tanınıyordu.  Sevilen isimlerden biri olan Albayrak’ın  ölümü, Tozkoparan bölgesini  yasa boğdu. Duyanlar gözyaşlarına boğuldu.

1970’li yıllardan buyana sosyalist mücadelenin içinde olan, özelikle Tozkoparan bölgesinde devrimci düşüncelerin yayılmasına öncülük eden isimlerden biri olan Doğan Albayrak, sevecen, yardımsever  tavırlarıyla ve insanlarla kurduğu iyi ilişkiler nedeniyle bölgenin en tanınan ve sevilen isimlerinden biri olmuştu.

Albayrak, devrimci düşüncelerle  lise yıllarında tanışmış, İstanbul gençliğinin örgütlendiği  İDÖD  derneğinin kuruluşunda aktif rol almış, Bakırköy –Tozkoparan bölgesinde dönemin gençlik önderlerinden biri olmuştu. 12 Eylül Cuntasının ardından tutuklanan ve MLSPB davasından başta Metris  olmak üzere birçok cezaevinde kalan Albayrak,  cezaevinde işkence ve baskılara karşı direnen tutuklular arasında yer almıştı. Albayrak, yapılan yargılama sonucu berat etmişti.

Daha önce kalp krizi geçiren ancak ikinci kez kalp sorunu nedeniyle hastaneye yatırılan Doğan Albayrak’ın üç ana damarı değiştirildi. Ancak kurtarılamayarak dün yaşama veda etti.

Albayrak’ın ölümünün duyulması üzerine, Tozkoparan’da tanıyan, tanımayan, 7’den 70’e insanlar Albayrak ailesinin yanına akın etti.

Bugün ikindi de bağcılar Cemevi’inden düzenlenecek törenden sonra, Albayrak’ın cenazesi Topkapı mezarlığında, yine Tozkopran bölgesinde Hatun ana olarak tanınan annesinin yanında toprağa verilecek.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız