Güncel

‘Trump, Venezuela’ya dokunma!

Maduro’nun Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçildiğinde oyların% 68’ini aldığını hatırlatan Dominguez, Lima Grubu’nun ifadelerini, ABD’nin “rejim değişikliği’ hedefine çanak tuttuğunu belirtti.

15 Ocak 2019 Saat: 00:48
‘Trump, Venezuela’ya dokunma!
‘Trump, Venezuela’ya dokunma!

Lima Grubu’nun (12 Latin Amerika ülkesi ve kanada) Maduro hükümetini tanımama açıklaması ve ABD’nin Venezuela’da yönetim değişmeli çağrılarının ardından dünya sol kamuoyuna çağrı yapan Venezuela Dayanışma Kampanyası sekreteri Dr. Francisco Dominguez, Venezuela’nın Ulusal egemenliğine saygı duyulması gerektiğini ifade ederek “Trump, Venezuela’ya dokunma! No pasarán!” dedi. Açıklamasında 20 Mayıs 2018’de Nicolas Maduro’nun Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçildiğinde oyların% 68’ini aldığını hatırlatan Dominguez, Lima Grubu’nun ifadelerini, ABD’nin “rejim değişikliği’ hedefine çanak tuttuğunu belirtti.

‘SAM AMCA’YA HİZMET’

Bolivarcı Venezüella’ya karşı yaptırımların finansal olarak boğulma ve politik olarak da tecrit etme amaçlı olduğunu söyleyen Dominguez, Lima Grubu’nun, bölgenin aşırı sağ kanadını (Brezilya’nın Bolsonaro’su) temsil ettiğini ifade etti. Bölgedeki ilerici siyasetin ABD tarafından hedef alındığını söyleyen Dominguez, ABD liderliğindeki Lima Grubu’nun, 4 Ocak 2019 tarihli bildirisinin, Sam Amca’ya yapılan en utanç verici politik hizmetlerden biri olduğunu vurguladı. Meksika’nın yeni Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ve Bolivarcı İttifak’ın Barış, diyalog ve diplomasinin sorunları çözmenin en iyi yolu olduğunu söyleyerek Venezuela’yı savunduklarını hatırlattı.

NE OLMUŞTU?

Venezuela’da ikinci kez devlet başkanı seçilen Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) lideri Nicolas Maduro, yemin töreniyle görevine başlamıştı. Maduro’nun yemin törenine Batılı devletlerin büyükelçileri katılmazken ABD ve Kanada’nın yanı sıra 14 Latin Amerika ülkesinden oluşan Lima Grubu’nun ülkeleri “Maduro’yu tanımayacakları” açıklaması yapmıştı. Ekvador, Küba, Nikaragua, Bolivya ve Meksika’dan ise Maduro’ya destek açıklaması gelmişti. Öte yandan, Maduro yönetiminde ülke, Güney Amerika’nın en güçlü ekonomisine sahipken, en yoksul ülkesi konumuna gerilemişti. Hiper enflasyon ile mücadele eden ülkenin son dönemlerde Ankara ile ticari faaliyetlerine hız vermesi de dikkat çekmişti.

Kaynak: BirGün

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız