Kültür

Turan Parlak'tan 'Zamansız Türküler' konseri

Turan Parlak'tan Zamansız Türküler konseri...Zamana direnen ve türkü severlerin ruhunda, kalbinde iz bırakan zamansız türküler...

4 Ekim 2017 Saat: 08:56
Turan Parlak'tan 'Zamansız Türküler' konseri
Turan Parlak'tan 'Zamansız Türküler' konseri

Yazar, çevirmen, saz ve sessanatçısı Turan Parlak, Temmuz ay’ında çıkardığı Deniz’e Türküler albümünden sonra, Zamansız Türküler-1 adlı konseriyle, 29 Ekim’de türkü severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Müzik çalışmalarına uzun yıllar ara verdikten sonra, Deniz’e Türküler albümüyle geri dönüş yapan Turan Parlak, 29 Ekim’de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Türkü söylemenin kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu söyleyen Turan Parlak, konserin neden Zamansız Türküler-1 ismi taşıdığı sorusuna, “Zamansız türküler dediğimiz zaman, bir zaman söylenip unutulan ya da tüketilen türküler dışında kalan, zamana direnen ve türkü severlerin ruhunda, kalbinde iz bırakan zamansız türküleri kastediyoruz. Ben böyle türküleri seviyorum. Bu türkülerin çoğunda keder ağır basar; ben kederli türküler söylemeyi seviyorum. Çünkü bizi insan yapan en önemli duygunun keder duygusu olduğuna inanıyorum. Keder sahibi değilsek, vicdan sahibi olmamız imkansızdır. İçinde keder ve vicdan olan türküler zamansızdır...  ”

Konser fikrinin albüm çalışması sürecinde filizlendiğini anlatan Turan Parlak, “Konser orkestrasında klasik gitar, bas gitar, yaylı ve nefesli sazlar, bağlama ve perküsyon grubu yer alacak. Uzun yıllar sonra kendi kişisel konserimi düzenlemiş olmanın heyecanı ve coşkusu içindeyim, bu iki duygunun sahne performansıma yansıyacağını düşünüyorum,” dedi.

Konser biletleri,  Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gişesinden temin edilebilir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız