Güncel

Türkiye’den ve Avrupa’dan Aleviler İstanbul’da bir araya geliyor

Alevi kurumları, ‘İnancımıza, yolumuza, davamıza sahip çıkmak için bir arayageliyoruz’  şiarıyla 16 Kasım’da İstanbul’da Garip Dede Dergahı’nda toplanıyor. Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, “Aleviler

6 Kasım 2019 Saat: 12:04
Türkiye’den ve Avrupa’dan Aleviler İstanbul’da bir araya geliyor
Türkiye’den ve Avrupa’dan Aleviler İstanbul’da bir araya geliyor

Alevi kurumları, ‘İnancımıza, yolumuza, davamıza sahip çıkmak için bir arayageliyoruz’  şiarıyla 16 Kasım’da İstanbul’da Garip Dede Dergahı’nda toplanıyor. Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, “Alevilere yönelik baskılara karşı birlik olmak; sorunları kurumlarımızla, halkımızla konuşmak istiyoruz” diyerek toplantıya katılım çağrı yaptı. 

Alevi kurumları,‘İnancımıza, yolumuza, davamıza sahip çıkmak için bir araya geliyoruz’ şiarıyla 16 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te İstanbul’da bulunan Garip Dede Dergahı’nda buluşuyor.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Demokratik Alevi Derneği’nin düzenlediği etkinlikle ilgili olarak Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat PİRHa’ya konuştu.

“ARTIK NET ADIMLAR ATMAK LAZIM”

Fırat, “Uzun bir zamandır Alevi örgütleriyle istişareler yapıyorduk. Artık bunlarla ilgili net adımlar atmak lazım. Adıyaman’da Alevi öğrencilere yönelik baskılar, Sarıkamış’ta Alevi köyüne yapılan cami, Sarıyer Cemevi Başkanı Zeynep Yıldırım’ın hukuksuz bir şekilde tutuklu olması, evlerimiz işaretlenmesi, bu yaşadıklarımızın sadece birkaç tanesidir. Alevilere yönelik baskılar gün geçtikçe artıyor” dedi.

Celal Fırat, “Bir araya gelip bu sorunları konuşmak üzere Alevi kurumlarıyla geniş kapsamlı toplantı gerçekleştireceğiz. Yoğun katılımlı halka açık bir toplantı olacak” diye konuştu.

Kaynak: PİRHA

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız