Güncel

Ücretlerini alamayan İşçiler Yeşil Kundura önünde eyleme başladı

“Şantiyede elektrikleri kestiler, yemek çıkmıyor. Kalacak yerimiz de yok. Ne yapacağımızı şaşırdık".

21 Eylül 2018 Saat: 22:04
Ücretlerini alamayan İşçiler Yeşil Kundura önünde eyleme başladı
Ücretlerini alamayan İşçiler Yeşil Kundura önünde eyleme başladı

Necdet Özsaygın

Yeşil Kundura, inşaat sektörü alanında taşeron sistemiyle çalıştırdığı işçilere sekiz aydır ücretlerini ödeyemediği için, işçiler dünden itibaren şirketin önünde eylem başlattı.

Gazetecilere açıklama yapan işçiler ise şunları söyledi:  “Şantiyede elektrikleri kestiler, yemek çıkmıyor. Kalacak yerimiz de yok. Ne yapacağımızı şaşırdık.

Biz 500 kişi ile buraya geliriz. Cam çerçeve indirmek derdimiz değil. Bu iş tatlılıkla hallolsun biz sonuçta hakkımız olanı istiyoruz. Hepimiz mağduruz. Paralarımızı alana kadar buradan bir yere gitmeyeceğiz diyorlar. 

Patron ortalarda yok, yetkili bulamıyoruz 

İşçilere açıklamada bulunan Taşeron yetkilisi yaptığı açıklamada,  “Şirketin inşaat alanında yaklaşık 1500 işçi çalışıyor. Şirket alacaklarımızı bize verdiği senet ve çek gibi bunları piyasada, bankalarda kırdırmak suretiyle alıyor ve işçilerin ücretini ödüyorduk. Ancak sekiz aydır verilen senet ve çekler karşılıksız çıkınca bunlar geri döndü ve biz işçilerimize ücret ödeyemez hale geldik. Şirketin iflasını istediğini, konkordato ilan edildiğini  duyuyoruz. Asıl patron ortalarda yok, kayıp. Yetkili bulamıyoruz.” dedi. 

Ev sahipleri de ‘mağduruz’ dedi 

Öte yandan  Firmanın yaptığı  Esenyurt  İnnovia'dan ev alan mülk sahipleri de şirket önüne gelerek, mağdur oldukları dile getirdiler. Bir çare için şirket önüne gelen bir vatandaş  “ Bir mağdur haberi aldık geldik.Evin inşaatı devam ediyordu durdu.Ne olacak bilmiyoruz. Peşin para yatıranlar var. Çoğunun haberi yok. İletişim kuramıyoruz. Burada görebileceğimiz yetkili yok. Bize sadece söylenen iki yıl bize izin verin bu sürede inşaatları bitirip teslim edelim diye haber veriyorlar. Ne kadar doğru onu da bilmiyoruz. Siyasilerden, milletvekillerinden yardım bekliyoruz. Bir mağdur bu gün buraya saat 18.00'de bir AK Parti ilçe yöneticisi milletvekillerinin geleceğini ve bizlerle görüşeceğini söylendi onun için geldim. Şirkete gelen gerek işçi ve gerekse diğer mağdurlar şirket binasını korumaya alan polisi buluyor. Polis şeflerine derdini anlatmaya çalışıyor. Şirket çalışanları dışında şirkete dışarıdan kimse giremiyor.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız