Güncel

İranlı sanatçı Amanda Sadati 2. Sergisini IAAF Fuarı'nda açtı

9 seneden beri bir İstanbul aşığı olan Amanda Sadati'nin, IAAF' ın düzenlediği Uluslararası Antika ve Sanat Sergisi' ndeki eserlerini 15-19 Kasım tarihlerinde Harbiye'de bulunan Lutfi Kırdar Kongre Merkezi'nde ziyaret edebilirsiniz.

17 Kasım 2023 Saat: 07:54
İranlı sanatçı Amanda Sadati 2. Sergisini IAAF Fuarında açtı
İranlı sanatçı Amanda Sadati 2. Sergisini IAAF Fuarı'nda açtı

MEHMET BİLGİN


Amanda Sadati 9 seneden beri İstanbul'da yaşamakta olan İran asıllı evli ve kız çocuğu annesi bir sanatçı. Aslında kendisine sanatcıdan da ötede bir sıfat takmamız lazım ama biz bulamadık. Çünkü Amanda hanım çocukluk yıllarından beri sanatın hemen hemen her dalı ile yetişerek büyümüş Mazenderan eyaletinde ki memleketi olan  Qaimshahr' de.
Kendisi geçen Mayıs ayında bir hafta süre ile, Ortaköy'de bulunan tarihi Hüsrev Kethüda Hamam'ında, Kültür Merkezinde Türkiye'de ki ilk resim sergisini açtı..
Tahran Üniversitesi El Sanatları Bölüm mezunu olan Sadati, ayrıca İran'da Ghaem Shahr ve Neyshabor'da eğitim görüp çömlekçilik ve seramik dallarında da lisan-sertifika sahibi olmuş. Bunlarla da yetinmeyen Sadati, Tahran'da kültür merkezinde bazı tiyatroların sahne dekorlarının oluşturulmasında önemli görevler üstlenip, Neyshabor'da bulunan Hakim Omar Khayyam'ın Mezarına takılan Fitzgerald Heykellerinin yapımında rol almış bir sanatçı..
Tahran, Ghaem Shahr, Babol'da kişisel resim ve seramik sergileri açan Sadati, 2014 Fransa'da Madam Hanrish müzesinde 2 resmini sergilemiş.
El sanatları ile adeta iç içe yaşayan Sadati bir yandan da şiir, şarkı sözü yazmakla da profesyonel olarak ilgilenen komple bir sanatçı.
Amanda 'nın 2007'de ilk şiiri Mazandaran İslami Rehberlik Festivali'nde birinci seçilmiş. İran Bilim Bakanlığı tarafından kendisine "seçkin kültür öğrencisi" ödülü layık görülmüş olan Sadati yine aynı tarihlerde Payame Üniversitesinde ve Sarou Kültür Vakfı'nda, şiirleri seçilmiş şiirler arasına girmiş.
Söz yazarlığını kendisinin,studyo düzenleme ve bazı vokallerini eşinin yaptığı onlarca müzik eseri bulunan ve 9 seneden beri bir İstanbul aşığı olan Amanda Sadati'nin, IAAF' ın düzenlediği Uluslararası Antika ve Sanat Sergisi' ndeki eserlerini 15-19 Kasım tarihlerinde Harbiye'de bulunan Lutfi Kırdar Kongre Merkezi'nde ziyaret edebilirsiniz.
Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız